Kategorier /Undervisning / Athena (lärplattform) / Installera app för Athena (för lärare och studenter)

Installera app för Athena (för lärare och studenter)

Athena (itslearning) erbjuder en app för iPhone och Android som gör det möjligt för dig att snabbt ta del av vad som händer på kursen. Appen erbjuder bl.a. följande funktioner:

1. Kommunicera med kurskamrater/lärare
  2. Få en överblick för uppgifter, schema, kursdokument mm.
  3. Få notifieringar när något nytt har hänt på kursen. För dig som student kan det t.ex. röra sig om följande notifieringar:
    • Läraren har skickat påminnelse om en inlämningsuppgift
    • Du har fått betyg/kommentar på din inlämning

Du kan göra det mesta i appen som du kan göra på en dator, med några undantag men kom ihåg om det som inte visas i appen direkt så har en användare alltid möjligheten att öppna Athena i en webbläsare på en mobil enhet, telefon eller läsplatta. Det finns möjlighet att klicka på Öppna i Safari (Mac OS X, iOS)/Öppna i Chrome osv och så har man i stort sett all funktionalitet som finns i webbversionen.

1. Gå in på Play Butik/Google Play eller Appstore beroende på om du har en Android eller en iPhone (Bilderna nedan visar vyn från en iPhone). Sök efter "itslearning" och installera appen.

2. När appen är installerad hittar du den med ikonen nedan.

3. När du använder appen för första gången behöver ange vilket lärosäte du tillhör. Välj Stockholms universitet i listan.

4. Klicka på SU som inloggningsleverantör.

(OBS! Det finns undantag för vissa användare som inte har ett universitetskonto, och som istället fått ett itslearningkonto. Om du har fått information om detta, inkl. inloggningsuppgifter via e-post, väljer du itslearning-inloggning istället för Extern inloggning.)

5. Logga in med ditt universitetskonto.
(OBS! Du ska inte ange "@su.se" i slutet av användarnamnet, utan bara t.ex. "ansv2534")

6. Första gången du använder appen får du några frågor kring inställningar.

7. Om du vill kunna få notiser när något har hänt på kursen etc. behöver du tillåta att appen skickar notiser till dig.

8. När du väl är inne i appen kan navigerar du via menyn längst nere. För att hitta din kurs klickar du på Kurser och väljer den kurs du vill gå in på.