Kategorier /Datormiljö på SU / E-post / Ställ in e-postprogram (medarbetare) / Ställ in ebox i Outlook 2016 (dator utan Arbetsplatstjänsten)

Ställ in ebox i Outlook 2016 (dator utan Arbetsplatstjänsten)

För dig som har en dator vilken inte är installerad av IT-avdelningen på universitetet med Arbetsplatstjänsten och vill ansluta klienten till den centrala e-posttjänsten (Exchange).

Om du inte får det att fungera på din dator så hänvisar vi till åtkomst via ebox.su.se (Outlook Web App).

Outlook 2016, Windows 10

1. Öppna Outlook 2016.

2. I fönstret Välkommen till Microsoft Outlook 2016, klicka på Nästa.

3. I Lägg till ett e-postkonto, markera Ja och klicka på Nästa.

4. I fönstret Automatiska kontoinställningar, fyll i namn, din primära e-postadress, lösenordet för ditt universitetskonto (2ggr) och klicka på Nästa.

I Microsoft Outlook fönstret, Vill du tillåta att den här webbplatsen konfigurerar serverinställningarna för..., klicka på Tillåt.

5. I fönstret Windows Security, klicka på More choices och markera Use different account.

• I fältet User name skriv: winadsu\användarnamnet (för ditt universitetskonto)
  • I fältet Password: lösenordet (för ditt universitetskonto)

Markera Remember my credentials och klicka OK.

6. I fönstret Lägg till konto. Vänta tills konfigurationen är klar och klicka därefter på Slutför.