Skapa ersättningsunderlag - VFU-portalen - Lärosätesanställda

Ersättningsunderlag skickas ut till kommunerna i slutet av pågående termin, senast den 1 feb för ersättning för höstterminens VFU-studenter och 15 aug för ersättning för vårterminens VFU-studenter. Instruktionen beskriver hur ersättningsunderlag tas fram i VFU-portalen. Förutsättningen för att studenter ska komma med på ersättningsunderlaget är att de är registrerade på en VFU-kurs innevarande termin som finns upplagd i VFU-kurser. Lärosätet betalar ingen ersättning för studenter som gör avbrott på VFU-kurser mer än tre veckor innan kursstart. Lärosätet betalar full ersättning för studenter som gör avbrott på VFU-kurser mindre än tre veckor innan kursstart.

VFU-portalen för huvudadministratör och VFU-sekreterare på lärosäte

Gör så här:

1. Klicka på Ersättningsunderlag i menyn till vänster

2. Välj en kommun från rullistan. Alla kommuner som har studenter registrerade på en VFU-kurs innevarande termin visas i listan

3. Klicka på Visa

4. Klicka på Excel

5. Du får nu fram ett ersättningsunderlag som du kan skicka ut till kommunen för godkännande