Kategorier /Undervisning / VFU (verksamhetsförlagd utbildning) / VFU-portalen – för lärosätesanställda / Koppla VFU-handledare till VFU-student - VFU-portalen - Lärosätesanställda

Koppla VFU-handledare till VFU-student - VFU-portalen - Lärosätesanställda

Det finns tre sätt att koppla en student till en VFU-handledare; på studentkortet, i vyn Placering i skola och i vyn VFU-handledare.

VFU-portalen för huvudadministratör och VFU-sekreterare på lärosäte

Gör så här:

För att koppla en student till en VFU-handledare på studentkortet:

1. Klicka på pennan till höger i rutan Huvudplacering.

2. Klicka på pilen bredvid Välj handledare.

3. Välj en VFU-handledare i listan. Förutsättningen är att studenten är placerad på en skola och att det finns skapade VFU-handledare i VFU-portalen på skolan.

4. Klicka på Spara.

För att koppla en student till en VFU-handledare i vyn Placering i skola:

1. Klicka på skolan som studenten är placerad på.

2. Om en "fia-gubbe" är vit innebär det att det inte finns någon handledare kopplad till studenten.

3. Klicka på "fia-gubben".

4. Välj VFU-handledare från listan Välj handledare. Förutsättningen är att studenten är placerad på en skola och att det finns skapade VFU-handledare i VFU-portalen på skolan.

5. Klicka på Lägg till.

För att koppla en student till en VFU-handledare i vyn VFU-handledare:

1. Sök upp VFU-handledare i vyn VFU-handledare.

2. Klicka på VFU-handledarens namn, så du får upp handledarkortet.

3. Scrolla längst ner till sidan och klicka på Lägg till student.

4. Välj student i listan. Förutsättningen är att det finns studenter placerade på skolan som VFU-handledaren är kopplad till i VFU-portalen.

5. Klicka på Lägg till student.