Preliminär placering - VFU-portalen - Kommunanställda

I vyn Preliminär placering lägger lärosätena in studenter som de önskar placera i er kommun/stadsdel. När studenten ligger i vyn Preliminiär placering kan du antingen välja att antingen godkänna studenten eller returnera studenten till lärosätet.

VFU-portalen för VFU-samordnare.

Gör så här:

För att godkänna studenten:

1. Klicka i rutan OK bredvid studenten.

2. Klicka på den orangea stora knappen Fytta markerade studenter till Placera i skola.

3. Studenten hamnar nu som oplacerad i vyn Placering i skola.

Först när du har godkänt studenten ser studenten sin placering i VFU-portalen, om studentens lärosäte medger studentinloggning i portalen.

För att returnera en student:

1. Håll nere mus-pekaren på i:et (information), så pekaren blir ett kryss.

2. Dra studenten från din kommun till lärosätet i rutan för returer till höger.

3. Om du av misstag har returnerat en student så kan du dra tillbaka studenten, så länge studenten finns kvar i Returer.

Det finns möjlighet att skriva ut placeringsförfrågningarna i Preliminär placering genom att exportera till Excel eller PDF.