Skapa VFU-handledare - VFU-portalen - Kommunanställda

I menyn VFU-handledare kan du skapa VFU-handledare som du sedan kan koppla till studenter i VFU-portalen.

VFU-portalen för VFU-samordnare och skolsamordnare

Gör så här:

1. Klicka på Skapa ny handledare

2. Fyll i de uppgifter som efterfrågas: namn, e-postadress, kommun/stadsdel, skola och ämne.

3. Om handledaren har gått en handledarutbildning kryssas även det i här.

4. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på Skapa handledare.

För att inte få dubblerade handledare finns det en spärr som säger att e-postadressen måste vara unik för varje handledare. Det fungerar alltså inte att använda funktionsadresser om det är flera handledare som använder sig av samma e-postadress.

5. När du har klickat på Skapa handledare kommer möjligheten att välja fler ämnen.

6. Välj ämne i rullistan. Du kan bara välja ett ämne åt gången, men du kan även koppla på ytterligare ämnen på handledaren, när du har valt ett ämne. De ämnen som visas i rullistan motsvarar de ämnen som studenterna på lärarutbildningarna läser och således behöver handledning i.

Det är viktigt att du lägger in de ämnen som handledaren är behörig att undervisa i för att få ett bättre underlag för utsökning. Saknar du något ämne finns möjligheten att skriva in detta i kommentarsfältet. Du kan se det som finns inskrivet i kommentarsfältet när du exporterar listan över handledarna till Excel.

Om handledaren har bytt förskola/skola, så väljer du en till skola i rullistan, genom att klicka på Lägg till skola. Du kan även ta bort en förskola/skola genom att klicka på det röda krysset till höger om skolan, om handledaren har slutat på förskolan/skolan.

Handleder handledaren en student kan du även välja att koppla studenten till handledaren i denna vy. Klicka på Lägg till student och de studenter som är placerade på förskolan/skolan visas i en rullista.