Skapa EduID - VFU-portföljen och VFU-portalen - Kommunanställda

Om din kommun inte är ansluten till Skolfederation via Stockholms universitet behöver du skapa EduID för att kunna logga in på VFU-portföljen och VFU-portalen.

Om du är handledare krävs det att du har fått en inbjudan från din VFU-student. Observera att e-postadressen som du kopplar till EduID-kontot måste vara exakt samma som den din student skickade inbjudan till.

VFU-portföljen 2.0 för kommunanställda.

1. Acceptera inbjudan från din VFU-student, om du är VFU-handledare

2. Klicka på EduID på vfu.su.se

3. Klicka på Sign up

4. Fyll i din e-postadress och klicka på Sign up with your email address. Observera att du måste skriva in samma e-postadress som den din student har skickat inbjudan till.

5. Klicka på Accept

6. Klicka i rutan I'm not a robot och sedan på Submit

7. Välj de bilder som efterfrågas och klicka på Verify och sedan på Submit

8. Du får nu ett e-postmeddelande från EduID som innehåller en länk som du ska klicka på för att få ditt lösenord

9. Skriv upp ditt lösenord som visas på skärmen och klicka på OK, got it!

10. Klicka på Confirm Identity.

11. Fyll i ditt namn och visningsnamn under Personal information och välj språk. Klicka på Save. Du behöver inte fylla i någon annan information om dig själv.

12. Du kan nu logga in med ditt EduID-kontot via vfu.su.se.

Om du har glömt ditt lösenord klickar du på Forgot your password? under inloggningsrutan.