Skapa EduID - VFU-portföljen och VFU-portalen - Kommunanställda

Om din kommun inte är ansluten till Skolfederation via Stockholms universitet behöver du skapa EduID för att kunna logga in på VFU-portföljen och VFU-portalen.

Om du är handledare krävs det att du har fått en inbjudan från din VFU-student. Observera att e-postadressen som du kopplar till EduID-kontot måste vara exakt samma som den din student skickade inbjudan till.

VFU-portföljen 2.0 för kommunanställda.

1. Acceptera inbjudan från din VFU-student, om du är VFU-handledare

2. Klicka på EduID på vfu.su.se

3. Klicka på SKAPA DITT EDUID

4. Fyll i din e-postadress och klicka på REGISTER FOR EDUID. Observera att du måste skriva in samma e-postadress som den din student har skickat inbjudan till.

5. Klicka på Accept

6. Klicka i rutan I'm not a robot och sedan på Done

7. Du får nu ett e-postmeddelande från EduID som innehåller en länk som du ska klicka på för att få ditt lösenord. OBS! mejlet kan ha hamnat i din mapp för skräppost!

8. Skriv upp ditt lösenord som visas på skärmen och klicka på OK, got it!

9. Logga in med dina inloggningsuppgifter, klicka på SIGN IN

10. Klicka på Settings

11. Fyll i ditt namn och visningsnamn och välj språk. Klicka på ADD. Du behöver inte fylla i någon annan information om dig själv.

Tips! Om du vill byta till ett egenvalt lösenord, klicka på CHANGE PASSWORD längs ner

13. Du kan nu logga in med ditt EduID-kontot via vfu.su.se.

Om du har glömt ditt lösenord klickar du på Forgot your password? under inloggningsrutan.