Arbeta med studentlistan - VFU-portföljen 2.0 - Kurslärare

När du har skapat en VFU-kurs visas en studentlista som har importerats från Ladok. Studentlistan uppdateras kontinuerligt om nya studenter registrerar sig. Du har möjlighet att redigera studentlistan i VFU-portföljen.

VFU-portföljen 2.0 för kurslärare

1. Klicka på VFU-kursen i vänstermenyn.

2. Under Studenter ser du vilka studenter som är registrerade på din VFU-kurs. Om du har rollen som Kursansvarig kan du redigera studentlistan genom att klicka på symbolen för pennan vid namnlisten för Studenter.

3. Du kan lägga till en student som inte finns med på listan genom att klicka på Lägg till student. Studenter som är registrerad på ett annat kurstillfälle än det som är kopplat till VFU-kursen som är skapat i VFU-portföljen syns inte i studentlistan om du inte lägger till dem.

4. Du kan söka på studentens namn eller på personnummer.

5. Du kan ta bort en student från studentlistan genom att klicka på det röda krysset bredvid studentens namn. Det finns även möjlighet att ångra sig och lägga tillbaka den borttagne studenten till listan igen, genom att klicka på plus-symbolen vid studentens namn.

6. Du har möjlighet att skicka e-post till en student/studentgrupp. Bocka i rutan bredvid e-postsymbolen (kuvertet) på den student du vill skicka e-post till. Klicka på e-postsymbolen och din lokala e-postklient öppnas och studentens e-postadress finns i till-fältet.

7. Om du vill skicka e-post till hela studentgruppen så bockar du för den stora rutan under rubriken Visa mina studenter (bredvid den stora e-postikonen). Då markeras kursens alla e-postadresser och du kan göra utskick till hela gruppen av studenter. Om du inte vill skicka e-post till alla i gruppen är bockar du ur de studenter som du inte ska skicka e-post till. Max antal tecken i Outlooks adressfält är 2000 tecken (ca 50 studenter). Ska du mejla flera studenter behöver du därför dela upp dem i flera mejl, om du använder Outlook.