Kategorier /Administration / IdM (SUKAT mm) / Dela ut bekräftade engångskoder

Dela ut bekräftade engångskoder

OBS! Denna information är riktar sig endast till dig som är engångskodadministratör.

Vad gör en engångskodsadministratör?

Du som har systemrättigheten engångskodaministratör kan skapa bekräftade engångskoder som är kopplad till ett personnummer. Engångskoden kan användas till att aktivera universitetskontot, återställa lösenord till universitetskontot samt logga in mot det trådlösa nätverket SU.

Engångskoden är giltig 1 vecka.

Bekräftade engångskoder används endast för att ge studenter som saknar möjlighet att identifiera sig med antagning.se/eduid.se som exempelvis internernationella studenter som saknar svenskt personnummer och studerar på distans.

Hur blir man en engångskodsadministratör?

Prefekt eller motsvarande behörig beställare skickar ett ärende via formulär i serviceportalen

Om användaren har ett universitetskonto (Alternativ 1)

1. Surfa till kontohantering.su.se

2. Sök upp användaren i sökrutan uppe till höger (du kan söka på användarnamn/uid, personnummer och namn).

Dela_ut_Universitetskonto_och_losenord_SUKAT.001.png

3. Klicka på användaren du har sökt fram.

4. Klicka på Engångskod i höger fält

engångskod_höger.PNG

5. Välj i rullslistan om du vill skicka engångskoden till printomaten eller skriva ut koden på skärmen

Klart! Distribuera koden till studenten. Koden är giltig 1 vecka.

Hänvisa sedan studenten till su.se/aktivera och där studenten ska välja engångskod.

Om du inte hittar användaren när du söker i kontohantering.su.se (Alternativ 2).

1. Klicka på Engångskod i vänster meny

inteiladok.PNG

2. Här söker du direkt mot Ladok (studenten kan finnas i Ladok men att informationen inte finns än i vårt system). Skriv in personnumret och klicka på sök. Klicka på det personnummer du sökt efter för att ta fram en engångskod.

3. Välj i rullslistan om du vill skicka engångskoden till printomaten eller skriva ut koden på skärmen

Klart! Distrubera koden till studenten. Koden är giltig 1 vecka