Kategorier /Datormiljö på SU / Nätverk / Trådlöst nätverk / Gästinloggning till det trådlösa nätverket SU

Gästinloggning till det trådlösa nätverket SU

Inloggning till det trådlösa nätverket SU

Obekräftade engångskoder ger endast tillgång till Stockholms universitets publika nät under en begränsad tid (1 vecka). Institutioner/motsvarande distribuerar själva engångskoden till sina gäster eller anknutna personer.

Om en gäst ska stanna en längre period bör behörig på institutionen istället beställa ett personligt användarkonto ett sk. universitetskonto.

Läs mer här: Om trådlöst nät på Stockholms universitet

Dela ut obekräftade engångskoder till enstaka användare

1. Surfa till https://nfg.su.se

2. På sidan Nätverk för gäster, skriv vem som ska ha koden i fältet, och klicka på Generate OTC

4. Skriv ner/ut den obekräftade engångskoden som visas på skärmen.
Koden är klar att användas för att logga in på det trådlösa nätverket SU (giltig i 1 vecka).

Dela ut obekräftade engångskoder till flera användare (event/motsvarande)

En kod kan också delas ut till en större grupp personer, exempelvis ett event. Skriv då in exempelvis namn på eventet och datum när den inträffar i rutan för minnesanteckning.

Här finns en instruktion för hur du ansluter till de trådlösa nätverket SU