Nya inställningar trådlöst nät eduroam - medarbetare

Information

För att kunna fortsätta använda det trådlösa nätverket eduroam behöver du ladda ner en uppdaterad version av inställningsfilen på alla dina enheter (dator, surfplatta och telefon) på grund av att certifikatbyte sker den 24 februari 2021.

Du som har en enhet som inte stödjer automatisk konfigurering kan behöva godkänna ett nytt certifikat. Detta gäller t ex om du använder Linux eller har en Android-telefon.

Installera de nya eduroam-inställningarna när du är på plats på universitetet,
anslut gärna en nätverkskabel först!

Du som har Arbetsplatstjänsten – gör såhär när du är på plats på universitetet:

1. Om du inte har återställt lösenordet på ditt universitetskonto sedan augusti 2020 – börja med att göra det (detta ger ditt konto den högre tillitsnivå som krävs för att använda eduroam).
    Olika tillitsnivåer på konton

2. Du som har en Windowsdator hittar den nya installationsfilen i INFO-mappen på datorns skrivbord. Installera genom att dubbelklicka på den.

3. Du som har en Mac kan ladda ner den nya eduroam-konfigurationen från Self Service (sök på eduroam). Klicka på install.

Du som inte har Arbetsplatstjänsten – gör såhär när du är på plats på universitetet:

Olika tillitsnivåer på konton

2. Använd den automatiska konfiguration som motsvarar den enhet du vill uppdatera:

Anslut till eduroam med Windows 10 (automatisk konfiguration)
Anslut till eduroam med Windows 8 (automatisk konfiguration)
Anslut till eduroam med Mac OS X (automatisk konfiguration)
Anslut till eduroam med iPhone och iPad (automatisk konfiguration)

Du som har en enhet som inte stödjer automatisk konfiguration med behöver uppdatera certifikatet - gör så här när du är på plats på universitetet:

Olika tillitsnivåer på konton

2. Konfigurera eduroam manuellt på den enhet du vill uppdatera certifikatet på:

Anslut till eduroam med Linux (Manuell konfiguration)

Anslut till eduroam med Android (Manuell konfiguration)