Skapa gästkonto åt externa användare i Mondo

Ibland kan det finnas behov för att ge externa användare tillgång till universitetets datasystem. Detta gäller personer som inte har ett universitetskonto (SU-inloggning). I dessa fall kan du skapa ett så kallat gästkonto för dessa personer för att ge dem tillgång något av följande system:

• Mondo
  • VFU-portalen (för samordnare i kommun/stadsdel)
  • VFU-portföljen (för handledare i studenters portfölj)

Både studenter och anställda kan skapa gästkonton. När samtliga steg i skapande-/aktiveringsprocessen är genomförda kan gästkontot läggas till och användas i ovanstående system.

1. Gå in på adressen https://guest-admin.it.su.se/ och klicka på Invite guest users.

1.png

2. Om du inte redan är inloggad på SU blir du tillfrågad att göra det nu. Fyll i dina uppgifter och klicka på Logga in.

2.png

3. Klicka på Send invitations.

3.png

4. Skriv in e-postadressen i textfältet. T.ex. ”namn@gmail.com”.

4_new.png

5. Välj vilken applikation som gästkontot är främst tilltänkt att användas för.

6. Klicka på Send för skicka en inbjudan till personen för att aktivera sitt gästkonto.

5.png

7. Nu får du en bekräftelse på att en inbjudan har skickats till den e-postadress du angett.

8. Nästa steg i processen är att mottagaren behöver aktivera gästkontot. När det är gjort får du bekräftelse via e-post att gästkontot blivit aktiverat. Se den här artikeln: Aktivera gästkonto i Mondo