Använda fjärrskrivbord

Fjärrskrivbord gör det möjligt att komma åt din dator ansluten till Arbetsplatstjänsten när du inte är på universitetet.

OBS! IT-avdelningen har i ett led av säkerhetsåtgärder valt att begränsa åtkomsten via fjärrskrivbord, i första mån rekommenderar vi dig som användare av Arbetsplatstjänsten att använda VPN-klienten FortiClient.
Beställning av VPN-klienten FortiClient för Arbetsplatstjänsten görs via detta formulär.

Steg 1 - På jobbet: Konfigurera arbetsdatorn
Konfigurera din stationära dator på SU för fjärrstyrning (administratörsbehörighet krävs). Är du ansluten till Arbetsplatstjänsten, kontakta Helpdesk via formuläret Kontakt/Fråga för hjälp med detta.
OBS! Är du inte ansluten till Arbetsplatstjänsten, kontakta datoransvarig på din institution/motsvarande.

Steg 2 - På jobbet: Ta reda på IP-adress till arbetsdatorn
Det kan du göra genom att besöka en webbplats som heter https://ip.su.se eller följa instruktioner här:
Hitta IP och MAC-adress i Windows
Hitta IP och MAC-adress i OS X

Notera IP-adressen. Du behöver den när du ska ansluta.

OBS! Stäng inte av din stationära dator på SU. Är den avstängd kan du inte ansluta till den.

Steg 3 - Hemma: Anslut till arbetsdatorn
Använda fjärrskrivbord - Windows 7