Kategorier /Datormiljö på SU / Antivirus och IT-säkerhet / Antivirusprogram på Stockholms universitet

Antivirusprogram på Stockholms universitet

Stockholms universitet har avtal med Sophos Endpoint Protection för antivirusprogramvara. I den här artikeln hittar du information och installationsfiler för nedladdning.

OBS! Licensen för den äldre versionen av Sophosklienten löpte ut 2018-11-18. Den nya Sophosklienten finns att ladda ner här nedanför.

Bra att veta

• Filen gör en tyst installation utan omstart och ska avinstallera befintliga tredjepartsprodukter, exempelvis Symantec Endpoint Protection.
  • Installationsfilen SophosEndpointProtection är inte avsedd för installation på privat dator. För det ändamålet finns istället produkten Sophos Home, se längst ner på sidan.
  • IT-avdelningen erbjuder inga så kallade MSI installationspaket för programet.
  • Om du önskar att IT-avdelningen gör en automatisk installation av programmet på din arbetsplatsdator (SUA), kontakta oss via Serviceportalen.
  • Eventuell fjärranslutning (Remote Desktop) mot datorn bryts vid slutet av installationen och måste återanslutas.
  • Sophos ingår i IT-accessen som betyder att ni fritt kan installera det på datorer som tillhör SU.
  • Det är inte tillåtet att installera på Windows server operativ eller Linux då Sophos räknar detta som servrar och de ingår inte i IT-accessen.

Körbar installationsfil för Windows

OBS! För att kunna ladda ner klienten krävs nätanslutning samt inloggning med universitetskonto
SophosSetup.exe

Installationsfil för Mac OS X

SophosInstall_SU.zip

Sophos Home

Basic erbjuds gratis av Sophos och det kan du hitta här.