Skriv tentamensprov (student)

Om du skriver provet i Laduvikssalen kommer du automatiskt till startsidan. Om du däremot skriver ditt tentamensprov någon annanstans skriver du in http://examination.su.se i din webbläsare.

1. Skriv in ditt personnummer och klicka på 'Logga in'.

Instruktion_for_student_01.png

2. Välj det tentamensprov som du ska skriva och klicka på 'Välj'.

Instruktion_for_student_02.png

3. Starta ditt prov när texten i knappen inte är kursiv.

Instruktion_for_student_03.png

4. Nu har du kommit in i själva tentamensprovet.

a. I vänstermarginalen ser du alla frågor som du enkelt kan hoppa emellan.
b. Du kan hela tiden gå tillbaka till försättsbladet om du vill.
c. Skriv dina svar i svarsfältet, som är dynamiskt och växer i takt med att svaret kräver mer utrymme. Klicka på ikonerna nedanför svarsfältet för att formatera texten till fet, kursiv eller understruken. Du kan även göra punkt- och nummerlistor.
d. Använd historiken om du vill gå tillbaka till ett tidigare svar. Markera det svar du vill ha och klicka på 'Använd'.
e. Du kan klicka dig fram fråga för fråga genom att klicka på 'Nästa fråga' och gå tillbaka genom att klicka 'Föregående fråga'.
f. Om du snabbt vill få en överblick av frågorna klickar du på 'Granska'.
g. Ditt personnummer syns under hela tentamen så att tentamensvakten kan identifiera dig. När du lämnar in syns inte personnumret för för den som bedömer utan examinatorn ser endast ett löpnummer. Examinatorn ser personnumret först efter att tentamen är betygssatt och utlämnad.

Instruktion_for_student_04.png

Instruktion_for_student_05.png

5. När du känner dig klar och vill lämna in måste du först granska och sedan klicka på 'Gå till inlämning'

Instruktion_for_student_06.png

6. Här väljer du om du vill lämna in dina svar eller om du vill lämna in blankt. Du behöver inte gå tillbaka och radera svaren utan det räcker med att det är inlämnat blankt.

Instruktion_for_student_07.png

7. Efter du klickat på något av alternativen får du upp en kontrollfråga på om du verkligen vill lämna in.

Instruktion_for_student_08.png

8. Efter du bekräftat att du vill lämna in får du upp den sista vyn som säger att tentamen är inlämnad.

Instruktion_for_student_09.png