Använd Box Sync eller Drive

Med synkroniseringsklienten Box Drive eller Sync får du direkttillgång till dina Box-filer som om det vore en mapp på din dator.
Om du vill ha klienten och har Arbetsplatstjänsten, beställ installation via beställningsformuläret i Serviceportalen.

Övriga hittar nedladdningssidan här.

Skapa konto i Box

OBS! För att kunna logga in på Box Drive eller Sync måste du först ha skapat ett Box-konto, se guiden: Skapa Box-konto
Innan du installerar och loggar in i Box Drive måste du själv säkerställa att dina filer i Box Sync verkligen har synkats mot webben.
Tänk även på att du absolut inte får köra Box Drive och Box Sync samtidigt på din dator.

Logga in i Box Drive

1. Starta Box Drive eller Sync och fyll i din primära e-postadress.

2. Klicka på Sign in with SSO/Logga in med SSO

3. I fönstret NORDUnet Box Service Access, sök fram och klicka på Stockholms universitet/Stockholm University i listan.

4. Klicka på Login and user Forever och därefter Yes I am Sure.

5. Ange dina inloggningsuppgifter för ditt Universitetskonto och logga in.

Box Drive eller Sync skapar en mapp under Favourites/Favoriter på Mac och PC:

OBS! Om du har valt fel lärosäte vid inloggning och inte kan ändra tillbaka, gå då in på länken nedan och välj Yes, Clear my settings