Kategorier /Datormiljö på SU / Nätverk / Infoblox / Om Infoblox (verktyg för IP-adresser, DNS och DHCP på SU)

Om Infoblox (verktyg för IP-adresser, DNS och DHCP på SU)

Infoblox är ett webbaserat verktyg för att administrera och hantera IP-adresser, DNS och DHCP på Stockholms universitet. Det går även att distribuera möjligheterna till datoransvarig på institutionen att själv snabbt och enkelt kunna ändra dessa inställningar.

Tillgång till Infoblox

Infoblox nås på https://ipam.su.se (bara tillgängligt från campus-nätverket).

Personer som ska använda verktyget måste ha ett universitetskonto.

För att ge datoransvarig tillgång till Infoblox behöver prefekt/motsvarande göra
följande:

1. Öppna formuläret Ny beställning.

2. I formulärets beskrivning, uppge följande uppgifter för de personer som ska ha behörighet:
  •     För- och efternamn
  •     Personnummer
  •     DNS-zoner de ska hantera
  •     IP-nät de ska hantera

OBS! De personer som i Infoblox står som ansvariga för nätet är de vi kommer kontakta i IRT ärenden, exempelvis om vi noterar att en maskin gör saker den inte borde på Internet. Om prefekten inte delegerat ansvaret är han/hon personen som kontaktas.

hostdb