Kategorier /Datormiljö på SU / Nätverk / Fast nätverk / Bryggning i Windows resulterar i automatisk switchportsavstängning
Se maskinöversättning på 

Bryggning i Windows resulterar i automatisk switchportsavstängning

Beskrivning

Om bryggningsfunktionen är aktiverad på en dator med Windows stänger nätverksutrustingen automatiskt av datoruttaget för användaren.

 Kopplas t.ex. en hubb in till två uttag i nätet får man en så kallad ethernet-loop viket skulle kunna leda till "rundgång" och därmed överbelasta nätet.

Genom att skicka ut och lyssna efter speciella paket på switchportarna, så kallade BPDU-paket, kan switchar upptäcka eventuella loopar i nätet. För att förhindra att sådana loopar uppstår tillåter vi inte inkommande BPDU-paket på institutionernas uttag, uttaget stängs ner om BPDU-paket kommer in för att skydda nätverket.

Vid bryggning skickar Windows ut BPDU-paket på nätet, varvid uttaget stängs av för att automatiskt slås på igen efter 24 timmar. Sektionen för IT-avdelningen kan även manuellt aktivera uttaget. Observera att bryggningsfunktionen måste slås av annars stängs uttaget återigen.
 

Gör så här för att stänga av bryggningen i Windows XP:

1. Gå till Start -> Anslut till -> Visa alla anslutningar

2. Högerklicka på nätverksbryggan och välj ta bort
195Visningar
0
© ComAround Scandinavia AB 2000 - 2020 Med ensamrätt

Hjälpte den här artikeln dig?