Dela filer till studenter via Box (nödläge)

I normala fall ska Athena användas för att kommunicera och interagera med studenter i kursundervisningen. I samband med det stora krisläget med Corona-viruset och övergången till enbart distansundervisning på kort tid har bl.a. leverantören för Athena haft svårt med att öka kapaciteten tillräckligt snabbt i systemet för att klara av det ökade användartrycket.

Vid nödläge, om du behöver förmedla kursinnehåll till studenterna, och det inte går att arbeta i Athena - kan tjänsten Box användas för att förmedla kursinnehåll till studenter, t.ex. videoföreläsningar eller dokument av olika slag.

Följande videoguide visar dig hur du snabbt kan ladda upp dina filer till Box och skapar en länk (webbadress) som du kan skicka till studenterna via e-post. Om du samtidigt vill se till att studenterna inte kan ladda ner innehållet till sin dator, kan du scrolla längre ner i supportartikeln för hur du gör detta.

Studenterna kommer sen åt innehållet direkt via sin webbläsare, utan att behöva logga in.

OBS! Det är dock viktigt att påpeka att ni inte får ladda upp några känsliga personuppgifter på detta viset eftersom detta innehåll är publikt på internet (för de som har tillgång till webbadressen).

Videoguide

Förhindra studenter från att ladda ner innehållet (tillägg till videoguiden)

Om lärare är oroliga för att deras upphovsrättsskyddade material sprids av studenter utanför kursen på ett oönskat sätt går det att begränsa möjligheten till att studenterna endast kan se innehållet via BOX (dvs. studenter kommer då inte kunna ladda ner dokument eller filmer). Observera dock att länken till resurserna i BOX kan dock potentiellt spridas vidare till andra utanför kursen. Efter avslutad kurs skulle lärare kunna ta bort delningen av dessa resurser.

För att förhindra att studenter kan ladda ner resursen väljer ni följande inställning i samband med att ni tar fram delningslänken:
People with the link > Can view only