Hur väljer jag grupp i Athena? (student)

Denna artikel är till för dig som på egen hand behöver välja vilken kursgrupp du ska tillhöra. I många fall så skapar lärarna grupper manuellt och du som student behöver inte göra något. Men i vissa fall vill lärarna att du som student själv ska välja grupp.

1. I planeringar/innehåll så finns det en aktivitet som du måste klicka in dig på. Aktiviteten har troligtvis ett lämpligt namn som gör det enkelt för dig som student att hitta den.

2. När du klickat in dig på (i det här fallet) "välj kursgrupp" så kommer en ny ruta att öppnas. Du ska då klicka på "registrera" för att kunna se och välja grupp. Det är viktigt att detta görs innan tidsgränsen går ut.

3. Nu är det bara att välja vilken grupp du ska vara deltagare i sen är det klart.

4. Beroende på vilka inställningar din lärare har gjort så kan det finnas möjlighet att ändra sitt val. Detta fungerar fram tills tidsgränsen går ut. Om det här alternativet inte finns för dig så måste du kontakta din lärare för att göra ändringen, samma gäller om tidsgränsen har gått ut.