Kategorier /Universitetskonto & kort / Fler artiklar om Universitetskonto / Aktivera ditt universitetskonto - internationella studenter i Stockholm

Aktivera ditt universitetskonto - internationella studenter i Stockholm

I denna artikel beskrivs hur internationella studenter i Stockholm med ett tillfälligt svenskt medborgarnummer (som innehåller en P eller T) aktiverar sina konton.

OBS! Distansstudenter måste följa den här artikeln: Aktivera ditt universitetskonto - Distansstudent

Instruktioner

1. För att få inloggningsuppgifter för ditt universitetskonto måste du kontakta studentadministrationen vid institutionen du ska studera. De förser dig med en engångskod.

2. När du fått din engångskod, följ instruktionerna i den här artikeln:
Aktivera universitetskonto med engångskod

OBS! Om institutionen inte har en utnämnd administratör för engångskod kan de följa den här artikeln:
Dela ut bekräftade engångskoder

Vad är ett P-, R- eller T-nummer och personnummer?

Alla internationella studenter har ett registreringsnummer från sin studieavdelning. Det kallas ett P-, R- eller T-nummer och är ett fiktivt tal för användning inom Stockholms universitets databas där dina kurser och krediter dokumenteras. Varje svensk medborgare har ett personnummer, personnummer, som används i dessa situationer. Du kan inte använda P-, R- eller T-numret utanför universitetet.

Om du har ett personnummer och har använt universityadmissions.se/antagning.se när du ansöker om kurser i Sverige kan du använda vår webbtjänst: su.se/aktivera för att aktivera ditt konto.