Boka trepartssamtal - VFU-portföljen 2.0 - Kurslärare

I VFU-portföljen finns det möjlighet för dig som kurslärare och kursanvarig att boka trepartssamtal.

VFU-portföljen 2.0 för kursansvarig

Gör så här:

1. Klicka på Trepartssamtal i menyn på den aktuella kursen i portföljen

2. Under Fördelning av trepartssamtal klickar du på ditt namn så att du ser de studenter som du ska besöka

3. Klicka på Boka samtal för den studenten där du vill skicka inbjudan till trepartssamtal.

4. Du får upp en kalender där du kan lägga in bokningar. För att boka klicka på den dag och tid  i kalendern som du vill boka samtalet. Det går att flytta bokningen till en annan dag eller justera tiden genom att dra i bokningen. Det går att ändra tiden genom att skriva in det i rutan.

5. När du får upp bokningen kommer ett automatiskt meddelande som du har möjlighet att redigera.

6. Det går att spara bokningen och skicka senare eller klicka på Bjud in och då går inbjudan ut till studenten.

7. Det syns i kalendern om en bokning är sparad, inskickad men ej accepterad av studenten, avböjd av studenten eller accepterad.

8. Studenten ser i VFU-portföljen under VFU-kursen när den har fått en inbjudan om trepartssamtal. Studenten kan då välja att acceptera eller avböja inbjudan och skicka ett meddelande via sitt svar.

9. När studenten har svarat på inbjudan ser du det i din kalender och kan klicka på Visa kommentar för att läsa vad studeten har skrivit.

OBS! Det går att skicka flera inbjudningar med olika förslag på tider till en och samma student. Det går också alltid att ta bort en inbjudan men det kan vara bra att meddela studenten att du har tagit bort inbjudan då den försvinner från studentens VFU-portfölj utan något meddelande.

För att kunna boka trapartssamtalen behöver fördelningen av trepartssamtalet vara publicerad av kursansvarig.