Kategorier /Undervisning / Athena (lärplattform) / Student / Hur laddar jag upp en videofil till en inlämningsuppgift i Athena via appen?

Hur laddar jag upp en videofil till en inlämningsuppgift i Athena via appen?

Vissa kurser innehåller uppgifter där studenterna förväntas ladda upp sina egna videoinspelningar. Denna supportartikel visar hur du laddar upp videofilmer som du spelat in via din mobila enhet (mobiltelefon/surfplatta) via Itslearning-appen.

Mobilkameror idag spelar ofta in i väldigt hög upplösning vilket innebär att storleken på videofilen blir väldigt. Det kan resultera i att det kan bli problem med att ladda upp filen eller för läraren att spela upp den. Ett tips är därför att gå in i kamerainställningarna på din enhet och minska upplösningen/storleken på inspelningen till det minsta.

Om du inte har installerat appen redan kan du hur man gör det i följande supportartikel:
Installera ap för Athena (itslearning)

OBS! Nedanstående skärmbilder är från Iphone. Det kan finnas lite skillnader beroende på vilken enhet/operativsystem man använder men principen är densamma.

1. Gå in i kursen och uppgiften där du ska göra en inlämning. Tryck på Svara på inlämningsuppgift.

2. Tryck på Lägg till filer.

3. För att komma åt bildgalleriet på den mobila enheten trycker du på Computer.

4. Tryck på Bildbibliotek och välj videofil.

5. Vänta tills filen är helt uppladdad och tryck därefter på Lämna in.