Kategorier /Undervisning / Athena (lärplattform) / Student / Aktivera e-postavisering i Athena för nya anslag i dina kurser

Aktivera e-postavisering i Athena för nya anslag i dina kurser

För att hålla dig uppdaterad kring vad som händer på din kurs i Athena, samt motta meddelanden på smidigaste vis - rekommenderar vi att du använder dig av appen. Du kan läsa i följande supportartikel hur du installerar och kommer igång med den:
Installera app för Athena (itslearning)

Om du inte vill använda dig av appen, kan du istället aktivera e-postaviseringar för nya meddelanden samt när det gjort nya anslag på dina kurser (se relaterad supportartikel längst ner).

1. Logga in på Athena. Klicka på din profilbild längst uppe till höger. Klicka därefter på Dina inställningar.

2. Klicka på Aviseringar.

3. Klicka på Aktivera.

4. Nu får du upp en dialogruta där du ska bekräfta att du vill aktivera e-postaviseringar. Klicka på OK.

5. Du kan nu välja att få e-postnotifiering när det lagts till nya inlämningsuppgifter eller anslag på någon av dina kurser. Avsluta med Spara.

OBS! Det finns en kryssruta där du kan välja att aktivera SMS-avisering. Detta alternativ fungerar dock inte vid Stockholms universitet. Du kommer alltså inte att kunna få SMS-avisering även om du kryssar för detta alternativ.

6. Här nedan ser du ett exempel på hur en e-postnotifiering ser ut när ett nytt anslag lagts upp på din kurs. Notera att innehållet i anslaget finns även med i e-postmeddelandet. Dvs. du behöver inte logga in i Athena för att se det.