Kategorier /Undervisning / Athena (lärplattform) / Student / Jag hittar inte min kurs i Athena (student)
Se maskinöversättning på 

Jag hittar inte min kurs i Athena (student)

Beskrivning

Denna supportartikel utgår ifrån att du kan logga in i Athena, men att du inte hittar din kurs. Det kan finnas flera olika anledningar varför kursen inte dyker upp. Här nedan finns en lista över möjliga förklaringar som hjälper dig felsöka problemet.

Möjliga anledningar till att din kurs inte visas

1. Har du registrerat dig på kursen? Det räcker inte att du är antagen, utan du måste registrera dig formellt på kursen för att kunna delta i undervisningen och komma åt kursen i Athena. Om du är osäker kan du läsa mer om registreringsprocessen här:

Registrera dig på din kurs eller ditt program


2. Har du tittat under alternativet Alla kurser? De kurser som visas direkt under Kurser är endast de som är favoritmarkerade. Under alternativet Alla kurser ser du en lista över alla de kurser du är medlem på i Athena.
3. Om kursen du letar efter avslutades för ett tag sen kan det vara så att din institution har arkiverat den. Klicka in dig på Alla kurser (bilden ovan) och välj därefter i filtreringsmöjligheterna att även se Arkiverade kurser.

4. I normala fall importeras studenter automatiskt till deltagarlistan på kurserna i Athena utifrån registeringsinformationen i Ladok. Om du däremot inte är registrerad normalt på kursen av någon anledning, t.ex. om du endast ska göra en omtenta på en tidigare kurs, kommer du behöva läggas till manuellt på kursen. Prata med din lärare och be hen kontrollera att du har blivit korrekt tillagd på kursen.

OBS!
Eftersom en mängd information behöver föras över mellan olika system vid terminsstart, kan det således ske en fördröjning med uppgifter likt användaruppgifter samt kursinformation runt den tiden. Detta innebär att under hög belastning kan man räkna med att det kan ta upp till två till tre dygn efter registrering samt aktivering av universitetskonto innan det går att se kursen i Athena.

Relaterade supportartiklar
Problem med att logga in i Athena (student)

3527Visningar
7
© ComAround Scandinavia AB 2000 - 2021 Med ensamrätt

Hjälpte den här artikeln dig?