Kategorier /Undervisning / VFU (verksamhetsförlagd utbildning) / VFU-portföljen 2.0 - Kurslärare / Skapa grupper med funktionen skapa automatiskt - VFU-portföljen 2.0 - Kurslärare

Här kommer instruktioner för hur du autogenererar grupper i VFU-portföljen.

VFU-portföljen 2.0 för kurslärare

Klicka på den VFU-kurs där du vill skapa grupper. Klicka på Grupphantering under vald VFU-kurs.

Nu kan du välja mellan att skapa grupper manuellt eller skapa automatiskt.

För att skapa grupper automatiskt gör du såhär:

1. Klicka på Skapa automatiskt

2. Ange ett gruppnamn, t. ex. seminariegrupp då läggs ett löpnummer efter varje gruppnamn som skapas (1,2,3 osv.)

3. Välj ett sätt att skapa grupperna på, det finns tre sätt: slumpmässigt, utifrån kursens bemanning eller utifrån studenternas efternamn.

4. Ange ett gemensam beskrivning för samtliga grupper och klicka därefter på skapa grupper

Du kan redigera de grupper som skapas genom att klicka på pennan i den grupp som du vill redigera:

Under Studenter kan du ta bort och lägga till studenter manuellt, under Kurslärare kan du koppla en eller flera kurslärare till gruppen. Du kan bifoga filer under Bifogade filer.